Om förskolan

Ramsta förskola

Om förskolan

Ramsta förskola är en kommunal förskola i Uppsala kommun som ligger tolv kilometer väster om Uppsala i ett villaområde där skolan och kyrkan ligger intill. Förskolan har 87 barn i åldern 1-5 år, fördelade på tre block.

Block BLÅ har barn mellan 1-3 år, block GUL har barn mellan 2-5 år och block GRÖN har barn mellan 3-5 år.

Förskolans öppettider är mellan klockan 6.15 -17.30.

Förskolegården är anpassad för både äldre och yngre barn med spännande och utforskande lekredskap.  Naturen och skogen finns intill förskolan.

Förskolan använder även skolgården som ligger intill förskolan, där det finns hinderbana, klätterställningar, gungor, basketplan, fotbollsplan och isbana på vintern.

Förskolan öppnar gemensamt på block Gul där frukost serveras i barnköket mellan klockan 6.15 -7.15.

Tisdag till torsdag mellan klockan 8 -9 har vardera block reflektion. Klockan 9.00 delas barnen in i mindre lärgrupper. Barn i åldrarna 1-4 år äter lunch på sitt block, maten tillagas i skolans kök. 5- åringarna äter lunch i vårt barnkök på förskolan. Efter klockan 16.00 slås blocken ihop på Gula blocket och är kvar där tills förskolan stänger 17.30.

16 mars 2018