Om förskolan

Bild på Ramsta Förskola

Om förskolan

Ramsta förskola är en kommunal förskola i Uppsala kommun som ligger tolv kilometer väster om Uppsala i ett villaområde där skolan och kyrkan ligger intill. Förskolan har 87 barn i åldern 1-5 år, fördelade på tre block.

Nyfikenheten har barn mellan 1-3 år, Fantasin har barn mellan 2-5 år och Äventyret har barn mellan 3-5 år.

Förskolans öppettider är mellan klockan 6.30 -17.30.

Förskolegården är anpassad för både äldre och yngre barn med spännande och utforskande lekredskap.  Naturen och skogen finns intill förskolan.

Förskolan använder även skolgården som ligger intill förskolan, där det finns hinderbana, klätterställningar, gungor, basketplan, fotbollsplan och isbana på vintern.

Förskolan öppnar gemensamt på Fantasin där frukost serveras i barntorget mellan klockan 6.30 -7.15.

Pedagogerna samarbetar kring öppning och stängning vilket för att barnen känner igen alla som arbetar på förskolan samt att det ökar barnens trygghet och trivsel.

Tisdag till torsdag mellan klockan 8 -9 har vardera block reflektion. Klockan 9.00 delas barnen in i mindre lärgrupper.Efter klockan 16.00 slås blocken ihop på Fantasin och är kvar där tills förskolan stänger 17.30.

24 augusti 2018